WebPagetest Forums
Site is fast but takes seconds to load last images - Printable Version

+- WebPagetest Forums (https://www.webpagetest.org/forums)
+-- Forum: Web Performance (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Discuss Test Results (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Thread: Site is fast but takes seconds to load last images (/showthread.php?tid=11994)



Site is fast but takes seconds to load last images - nmvdvjr - 01-21-2013 06:07 AM

Hi guys I was wondering if someone could explain why the last images on my wesite take so long to start loading. The entire website (without these images) loads in a respectable 1.6 seconds, then it takes a few seconds before it loads the rest?!

Cheers,
Nick

[attachment=252]


RE: Site is fast but takes seconds to load last images - pmeenan - 01-23-2013 02:18 AM

Hmm, attachment doesn't appear to have made it. Any chance you can link to the actual test result?


RE: Site is fast but takes seconds to load last images - nmvdvjr - 01-23-2013 02:28 AM

Hi Patrick thanks for your reply, just made a fresh one:

http://www.webpagetest.org/result/130122_B5_7a852ad2413d8862c51452790b96207a/

That first (12 sec) one is not really representative but it does show the general idea.


RE: Site is fast but takes seconds to load last images - pmeenan - 01-23-2013 02:52 AM

Looks like general bandwidth constraint (look at the bandwidth line at the bottom). It is downloading them all in parallel and that maxed out the 1.5Mbps.


RE: Site is fast but takes seconds to load last images - nmvdvjr - 01-23-2013 04:03 AM

So I tweaked my website to the point that it broke the internet?

THAT'S AWESOME!

Where does this restraint come from though? Could it be the Incapsula CDN service or my hosting company?

This is very interesting

How do I fix this?

Thanks Patrick!

Well, I think this is not an existing problem since the page loads fine, maybe thanks to lazy loading. I love to hear your further opinion on this.


RE: Site is fast but takes seconds to load last images - pmeenan - 01-24-2013 03:17 AM

You didn't break anything. The default connectivity that WebPagetest uses to test a site is throttled to match a consumer DSL line. Mobile will be slower, cable will be faster - it's all selectable under the advanced settings. It also has nothing to do with the CDN serving the images.

What would actually help most would be to move the javascript to the end of the body but that may be hard to do without breaking your page.


RE: Site is fast but takes seconds to load last images - nmvdvjr - 02-01-2013 08:09 PM

Thanks for your help Patrick!